lees karina's verhaal

lees barbara's verhaal

lees Grzegorz verhaal 

Karina / Hongarije

Grzegorz / Polen

Barbara / Polen

fair stay

Voor hen bouwen wij een verblijf met 150 verblijfseenheden. Functionele en voldoende ruime kamers waar 2 tot 4 mensen kunnen verblijven. Op het terrein vinden ze alles wat ze nodig hebben voor een prettige tijd in Nederland: een wasserette, een bescheiden winkel en een maaltijdservice. Maar het belangrijkste: ze vinden er rust en recreatie. Want van de beschikbare 38.000 m2 bebouwen we er ‘slechts’ 8.000. Zo blijft er ruimte voor gras, groen en sportvelden. Fair Stay komt tot stand aan de Maas 6, een voormalig industrieterrein aan de rand van Best. Gescheiden van de dichtstbijzijnde woonwijk door een park. En op fietsafstand van hun werkplek, zodat frustratie over lange reistijden uitgesloten is.

een verblijf voor mensen die ons komen helpen

Voor hun verblijf vragen we de flexwerkers een bijdrage die in geen verhouding staat tot wat ze elders moeten afdragen. Omdat wij werken zonder winstoogmerk. Maar wel vanuit welbegrepen eigenbelang. Want voor onze sector zijn deze tijdelijke werknemers geen luxe, maar bittere noodzaak voor de continuïteit. Op termijn is er in Fair Stay ook ruimte voor mensen die werken voor andere organisaties. Maar wij willen nu alvast het goede voorbeeld geven. Aan een markt en een land dat veel over het probleem praat, maar nog te weinig onderneemt.

INTERNATIONALE FLEXWERKERS ZIJN OOK MENSEN

Tel bij deze emoties pure verveling op. Dag in dag uit. En u zult begrijpen dat het een voedingsbodem is voor overlast. Omdat deze mensen niet als mensen worden behandeld, maar als arbeidskrachten. Als economische eenheden. Dát probleem gaan wij bij de wortels aanpakken. Wij zijn Fair Stay. En wij gaan internationale flexwerkers het onderkomen bieden dat ze verdienen. Geen luxe hotel, maar wel een waardig verblijf met rust, ruimte en gepaste voorzieningen. Een verblijf dat u zichzelf minimaal zou gunnen als u in hun positie zou verkeren.

VRAAG EN AANBOD

Nederland heeft deze flexwerkers hard nodig. Onze economie is ijzersterk. Ze trotseerde crisissen en een pandemie. Voor het eerst in onze geschiedenis is het aantal vacatures hoger dan het aantal werklozen. Voor banen die toch al lang in de systemen van uitzendbureaus en het UWV bleven hangen, zijn nu helemaal geen gegadigden meer te vinden. Maar in andere EU-landen is de situatie minder rooskleurig. Zoals in Spanje, waar zelfs hoger opgeleiden knokken om een baan. Hoe vervelend ook voor hen: hun probleem is onze oplossing. Wij halen ze hierheen en bieden ze werk in een industrie die vitaal is voor ons land: groente en fruit.

Sluit venster

“wij beginnen vandaag. Wie volgt?”